Aseet > Kiväärit

Sorsastus kiväärillä

<< < (2/3) > >>

laikastaja:

--- Lainaus käyttäjältä: linnustaja - Elokuu 11, 2013, 09:53:58 ip ---Vielä kun saisi lyhyen priiffin näistä pienoiskiväärikaliipereista.

Mitä eroa on siis 22 wmr:llä ja 22 lr:llä käytännössä. Kiinnostaa lähinnä ominaisuudet, kuten ampumaetäisyydet, tarkkuus, tehot, paljonko hajottavat lihoja sekä se, kuinka pitkälle luoti lentää (ja on vaarallinen). Onko wmr siis tehokkaampi vai tehottomampi kuin lr ja kummalla viitsi ampua kauemmaksi? Kiinnostaisi myös kovin patruunoiden saatavuus sekä hinta.

Mikäs sitten on 22 hornet verrattuna näihin yllä mainittuihin? Entäs 17 hmr?

Olisiko vielä ehdottaa kohtuun edullista kivääriä (mielellään pakettia), jossa joulet riittävät metsästykseen. Mistä ylipäänsä tietää, mikä piekkari on sovelias mihinkin metsästykseen?

--- Lainaus päättyy ---

22lr ja 22wmr, erot ovat lähinnä lähtö nopeudessa, 22lr n.305-400m/s ja 22wmr 450-700m/s, wmr.llä saat ampua jopa hanhea, lr:llä et saa.
yleensä 22lr on tarkempi kuin wmr. 22lr patruunoita on erittäin hyvin saatavilla, hintaa niillä on n.3,5-8€/50kpl, 22wmr on myös hyvin saatavilla hintaa n.20€/50kpl, 22hornet n.1€/kpl
22 hornet asettuu 22wmr:än ja 222rem:in väliin. erälle.netistä löydät 30 sivua keskustelua tuosta 22 hornetista nimellä "hornetin kavereille"
17 hmr älä edes harkitse, se on "tuhoeläin" kaliipperi, mitään syötävää ei jää jäljelle.

Millainen budjetti sinulla on aseen ostoa varten. niin osaan neuvoa tarkemmin, entä pitääkö olla kiikaria tai vaimennin kierrettä.

linnustaja:
Budjettina olen ajatellut noin 500€, mutta saa maksaa enemmän, mikäli tarkoituksiini soveliaan kiväärin hankkiminen sitä vaatii. Jos hyvää saa vielä halvemmalla, käy tämäkin toki (en siis halua maksaa merkistä, vaan ominaisuuksista). Kiikarin haluan, vaimennin  puolestaan ei ole välttämätön (mutta toivottava kuitenkin).

Eli wmr on siis tehokkaampi kuin lr, mutta epätarkempi? Lentääkö siis lr:n luoti kuitenkin kauemmaksi kuin wmr:n vaikka onkin tehottomampi, kun kerran on tarkempi? Osaako joku sanoa, millaisia matkoja kyseiset luodit lentää vedestä pompatessa/alaviistosta ylöspäin ammuttuna. Onko olemassa sellaisia ratkaisuja, että samalla kiväärillä ampuu molempia patruunoita?

Kuluvatko pienoiskiväärien piiput kovin nopeasti, kun niitä näytetään kaupiteltavan niin paljon? Mikäli näin on, tulisi nyt hankittavan kiväärin olla sellainen, että siihen löytyy vaihtopiippuja. Onko piipun kulumisessa eroja wmr:n ja lr:n välillä?

Mistä muuten johtuu, että monet pitävät veteen ampumista niin paljon vaarallisempana kuin esim. puunlatvaan ampumista? Ymmärrän kyllä, että luoti pomppaa vedestä ja saattaa lentää pitkiäkin matkoja, joten järvenrannalla tuskin kannattaa pienoiskiväärillä ampua vastakkaista rantaa kohti. Mutta eikö kuitenkin ole huomattavasti vaarallisempaa hutasta alaviistosta puunlatvassa istuvaa varista, kun luodin lentorata on kaareva ja siten lentää esteettä hyvinkin kauas sinne, minne silmä ei kanna? Luulisi kuitenkin, että luoti menettää paljon energiaa veteen osuessaan. Lisäksi merellä on helpompi varmistaa, että kaukanakaan luodin lentosuunnassa ei ole ihmisiä.

Paljon tuli taas kysymyksiä...   :DK-iuas:
Sanoisin näin että jos tuollaiselle pienireikäiselle kiväärille on tarvetta niin melkein tuo wmr olisi oma valinta. Se on monikäyttöisempi ihan senkin vuoksi että sillä saa laillisesti ampua useampaa riistaeläintä.

Kyllä tuo wmr pidemmälle kantaa jo ihan luodin painon ja suuremman lähtönopeuden turvin. Tämä kimmoke yms hommat on niin tilannekohtaisia ettei siihen mitään suoraa vastausta pysty antamaan.

Piippujen kulumisesta ei tarvitse ola huolissaan, varmasti saat tyytyväisenä vaihtaa asetta jos piipun olet saanut puhki ammuttua ;)

Merellä/pienillä järvillä voi kyllä huoletta pienoiskivääriä käyttää mutta kuten aina aseiden kanssa touhutessa niin liika varovainen ei voi olla  :)

laikastaja:
22lr paketteja, toz 78-06 tozit ovat venäläiseen tapaan karun näköisiä, mutta todella tarkkoja, yleensä niissä on valmiina vaimennin kierre (toz paketti sisältää pyssyn lisäksi vaimentimen ja 4x32 halppis kiikarin ja neljä lipasta, hintaa n.300€)

cz 452 standart, hyvä viimeistely taso ja tarkkoja, saatavilla vaihtopiippuja kaliipereissa 22 lr&wmr ja 17hmr
hinnat n.400€

mitään valmiita wmr paketteja ei taida ollakaan, mutta esim. cz452 standart, varalipas, ja 3-9x32 bushnell n.600€

piippujen kulumisesta, en ole kyllä ikänä kuullutkaan että jollakin olisi ampumisen takia mennyt piippu piloille  :o

linnustaja:
Kiitos vastauksista

Tarkoittaako siis vaihtopiippumalli sitä, että saman aseen voi muuttaa wmr:stä lr:ksi piippua vaihtamalla, vai miksi piippuja ylipäätään vaihdellaan? Entä voiko wmr:llä ampua lr:n kuteja, vai onko wmr aina wmr ja lr aina lr?

Itseäni puhuttaa jostain syystä nuo CZ:it, kun ei hintakaan ole kummoinen ja kehuja saavat tarkkuudestaan. Mistä vielä tiedän, että aseella, jonka hankin, saa metsästää? Vai onko kyse aina vain patruunavalinnasta?

Ja vielä jos vinkkejä on hyvästä aseliikkeestä, jolla mielellään olisi myytävät mallit selkeäst esillä nettisivuillaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta